ALLY HOPFÄLLBARA KANADENSARE
Ally 611 (15 fot)

Längd: 450 cm
Bredd: 94 cm
Bredd vattenlinje: 84 cm
Vikt: 18 kg
Bärighet: 310 kg

Detta är den klassiska Allykanoten med stor manövrerbarhet och rejäl sidstabilitet. Då kanoten har en lätt böjd köllinje är den lättmanövrerad i alla förhållanden. Detta gör den lämplig även för lite tuffare forsar med vågor och tekniska hinder. Kanoten passar för 1 - 2 personer med packning, eller tre personer utan packning. Stor volym och god packförmåga gör att den lämpar sig som familjekanot för er som mest paddlar dagsturer. Ally 15´DR fungerar även bra som fiskekanadensare och på grund av den låga vikten är den ett bra val om du skall bära den längre sträckor. En bra allroundmodell för dig som både paddlar på sjöar och i forsar.
Ally 711 (18 fot)

Längd: 550 cm
Bredd: 96 cm
Bredd vattenlinje: 86 cm
Vikt: 21 kg
Bärighet: 415 kg

Denna stora kanadensare har samma tvärgående spantprofil som 15´DR och 16,5´DR. Med en längd på hela 5,5 meter har den en bred och flat botten. Detta ger en otroligt bra stabilitet och en mycket stor bärförmåga. Ally 18´DR är först och främst en kanot för dig som behöver extra stora packmöjligheter kombinerat med god stabilitet. Den kan ta 3 - 4 vuxna med packning, eller ge extra plats för en barnfamilj. Modellen är främst tänkt som långfärdskanadensare för sjöar och lättare strömmande vatten, men kan även användas i forsar utan större tekniska hinder.
Ally 515 (15,5 fot)

Längd: 490 cm
Bredd: 84 cm
Bredd vattenlinje: 80 cm
Vikt: 17,5 kg
Bärighet: 320 kg

Detta är en mycket bra långfärdskanadensare för två personer med packning, eller två vuxna och ett barn. Kanoten är relativt kort och låg vilket ger litet vindfång och gör den lättmanövrerad. Den är även passande som enmanskanadensare. Låg vikt och en behändig storlek gör Ally 15,5´DR till ett gott val på långa turer med långa bärsträckor. Den är mycket snabb och lättpaddlad.
Ally 815 (17 fot)

Längd: 515 cm
Bredd: 90 cm
Bredd vattenlinje: 82,5 cm
Vikt: 20,5 kg
Bärighet: 390 kg

Ally 17´DR är en lättpaddlad och snabb kanadensare som kan mäta sig med många av de snabbaste glasfiberkanadensarna. Päronformad bottenprofil och en rak köllinje gör att den går mjukt i vågor och är kursstabil. Den låga profilen och de raka stävarna gör att vinden inte tar tag i kanoten. Resultatet är en stor kursstabilitet och liten avdrift under svåra blåst- och strömförhållanden. Stor packförmåga gör kanoten mycket lämplig för långfärder och expeditioner i sjöar och rinnande vatten utan för mycket forsar. För er som vill ha en snabb och packtålig långfärdskanadensare, men inte skall paddla mycket i fors. Den rymmer 2 - 3 personer med packning, men kan även paddlas ensam.
Ally 715 (18,5 fot)

Längd: 558 cm
Bredd: 91 cm
Bredd vattenlinje: 84 cm
Vikt: 22,5 kg
Bärighet: 425 kg

Detta är en kanadensare för dig som behöver stor bärighet och plats för 3 -4 personer med packning. Ally 18,5`DR har både stor begynnelse- och slutstabilitet, vilket gör att du känner dig trygg i kanoten redan från första ögonblicket. Förhållandet mellan längd och bredd gör den lättpaddlad och snabb. I likhet med 15,5´DR och 17´DR har den en rak köllinje, vilket ger stor kursstabilitet och minimal avdrift. Denna kanadensare passar bra både på stora insjöar och i strömmande vatten.
Ally 811 (16,5 fot)

Längd: 500 cm
Bredd: 95 cm
Bredd vattenlinje: 85 cm
Vikt: 20 kg
Bärighet: 380 kg

Kanadensaren för dig som vill ha stor packvolym, stor stabilitet och goda egenskaper både i sjöar och i forsar. Ally 16,5´ har varit förstahandsvalet för expeditioner över hela världen. Den har god plats för 2 - 3 personer med packning, eller två vuxna och två barn. Den har samma tvärgående spantprofil som 15´DR, men är längre och har rakare köllinje, vilket gör denna modell kursstabilare. Denna kanadensare har använts i mycket svåra forsar, med stor svårighetsgrad och har visat sig tåla det mesta. Den kan därför vara det optimala valet för dig som sätter utrustningen på svåra prov och paddlar under alla förhållanden.