VKV ANITA EXPEDITION

VKV Anita Expedition är en snabb tur- och långfärdskajak av klassisk svensk konstruktion, lämplig för den vane kanotisten. Kajaken är av samma skrovtyp som sin systerkajak VKV Lisa men fem centimeter smalare och med ett något slankare skrov. Den kan därför upplevas något rank initialt, men har relativt god slutstabilitet och blir märkbart stabilare vid långfärdspackning.

Anita är utrustad med ett mycket kraftigt släproder vilket ger bra roderverkan och gör kajaken lättmanövrerad. Styrningen sköts med den exklusiva LD-styrningen med fasta hälstöd som är monterad i en skena i botten på kajaken. (Se bilder nedan) LD-styrningen ger mycket bra fotstöd och större kontakt mellan kanotist och kajak än tidigare styrningar.

Nytt för 2007 är att både för och akter har vattentäta skott, packbart genom stora droppformade däcksluckor. Den anatomiska sitsen är gjord i glas- & kolfiber och passar bra för paddling med vingpaddel. Både sits och roderstyrning är justerbara i längsled. Dubbelsidigt fäste för pontoner, utriggare eller delbar paddel med flottör. VKV Anita är en riktig klassiker som tillverkats sedan 1930-talet och är fortfarande en mycket engagerande och rolig kajak att paddla.

Material:
Längd skrov:
Bredd:
Vikt:
Lastförmåga
Storlek sittbrunn:
Vattentät volym
Glasfiberarmerad polyester med kolfiberförstärkningar
520 cm
57 cm
ca 23 kg
ca 130 kg
Innermått : 41,5 X 89 cm, yttermått: 46 X 92 cm
ca 210 liter
Data:
Kapell
Nylon
Titex
Neopren
Andra
Transportkapell
Kanuk 212
Snapdragon VKV
Snapdragon VKV
LD-styrningen med fasta hälstöd. Du kan justera pedalerna när du sitter i kajaken, roderlinorna justeras automatiskt.