PADDLAR OCH TILLBEHÖR
Här hittar du kanottillbehör för både kajaker och kanadensare.
Vi har ett mycket stort utbud av paddlar, kapell, vagnar och mycket, mycket mer!

Paddlar och tillbehör finns i webbshoppen, här är några direktlänkar:

Paddelkläder
Du hittar mycket mer tillbehör till både kajak och kanadensare i vår webbshop.
Här hitar du en lista över kapell till olika kajaker.

I butiken har vi också massor av kanottillbehör som till exempel beslag, lagningssatser och reservdelar till äldre kanadensare och kajaker. Hör av dig till oss om det är något speciellt du söker! Titta även på sidan reservdelar och reparation.

Kanot, kajak och kanadensare: vad är vad?
Vad skall jag välja?
Kajak

Skall du ut och paddla på havet är en kajak i de flesta fall och föredra. Kajakerna är i allmänhet bättre fungerande i blåst och höga vågor än kanadensare. Kajaken kan vara av typen havskajak, skärgårdskajak eller turkajak, beroende på hur du skall använda den. Tävlingskajaker, träningskajaker eller forskajaker är i de flesta fall inte lämpade för havsbruk. En kajak fungerar naturligtvis även bra på insjöar och i lätt strömmande vatten. För forsar bör man ha en speciell forskajak.
Om man väljer en enmans eller tvåmanskajak beror på hur man vill kunna använda den; observera dock att en tvåmanskajak aldrig blir lika bra att paddla ensam som en enmanskajak. Det finns även tvåmanskajaker med en extra sittbrunn för passagerare eller packning. Hör av dig till oss för att se vilka modeller som kan passa dina behov!

Kanadensare

Kanadensare är främst avsedda för mer skyddade vatten än kajaker. De fungerar bra i sjöar, på åar och även i mer strömmande vatten. Kanadensare är lättmanövrerade och fungerar bra även i små trånga vatten.
En kanadensare paddlas vanligtvis av två personer och har normalt plats för en eller två passagerare samt packning. En kanadensare kan även paddlas av en person, men blir då lite mer vindkänslig. En kanadensare är ofta ett bra val för en familj som vill kunna komma ut, både på kortare dagsturer och längre campingturer, då de är stabila och har gott om utrymme.
Kanadensare finns i flera olika material och konstruktioner; prata med oss så kan vi hjälpa till med att se vad som passar dig!

Kanot är ett begrepp som innefattar många olika typer av farkoster. De vanligaste typerna är kajaker och kanadensare. En kajak är alltid däckad och har en eller flera sittbrunnar. En kanadensare är öppen och har vanligtvis ett litet däck i för och akter. Det finns även andra typer av kanoter, till exempel segelkanoter.

Svenska kanotförbundets regler säger:
"Med kanot förstås en paddelbar farkost, som sedd uppifrån är spetsig i båda ändar och ej försedd med akterspegel av något slag. "